Podiumspecialiteiten voor Jongeren 15+ en Volwassenen

LEERPAD VOLWASSENEN en JONGEREN 15+ DIE NIEUW STARTEN
Volwassenen en jongeren 15+ die STARTEN met woord kiezen een optie in een WOORDLAB VOLWASSENEN GRAAD 3 (2u/wk): Acteren/Toneel Volwassenen (15+) of Spreken en Vertellen Volwassenen (15+).


Lestijden vind je in het Uurroosterboekje.

LEERPAD na afwerking GRAAD 3

In GRAAD 4 kies je opnieuw en verdiep je je gedurende drie jaar in een van deze opties of podiumspecialiteiten: Acteren/Toneel, Vertellen, Spreken en Presenteren of Theater maken. Je combineert nu 1u/week je podiumspecialiteit met 1u/week Dramaturgie.
Lestijden vind je in het Uurroosterboekje.

ACTEREN/TONEEL
Met of zonder tekst krijg je de techniek van het toneelspelen onder de knie. Improviseren, transformeren, interactie, inleving en dialogeren zijn enkele van de belangrijkste lesonderdelen.Jaarlijks maak je een of twee afgewerkte toneelvoorstellingen, waarvoor je ook de scenische vormgeving mee bepaalt.

THEATER MAKEN 
Je onderzoekt en vergelijkt toneelteksten, monologen en personages in verschillende spelsituaties en schrijft dan podiumteksten. Vervolgens experimenteer je met je tekst op de speelvloer en creëer je een uitdagende voorstelling. Je ontwikkelt samen met 2 docenten spel, dramaturgie en scenische vormgeving van jouw productie.

VERTELLEN
Je grasduint in teksten en zet ze op scène. Je leert een personage neerzetten, werkt aan lichaamstaal en stemexpressie, je improviseert en leert de ruimte te gebruiken. Je maakt een programma met een collage van teksten en tekstfragmenten. Je krijgt podiumervaring tijdens verschillende toonmomenten en evenementen.

SPREKEN EN PRESENTEREN
Presenteren, interviewen, speechen, storytelling via docu of podcast, radio maken,… Elke situatie vraagt een bijzondere aanspreekwijze. Welke spreektechniek kies ik? Hoe blijft mijn publiek geboeid? Je oefent alle aspecten in de les, op het podium en in de opnamestudio. Jaarlijks sta je tijdens verschillende evenementen van de Kunstacademie op het podium.

DRAMATURGIE 
Je kijkt naar theater, vergelijkt voorstellingen en ontdekt hoe theatermakers de bouwstenen voor een voorstelling inzetten. Je onderzoekt wat de theatermaker drijft en gaat een paar keer per jaar in gesprek met een acteur, theatermaker of schrijver. Je ontwikkelt voor je eigen voorstelling de dramaturgie. De vragen die theater oproept, zijn de basis voor je onderzoek in de coulissen van het podium. 
Dit vak is verplicht voor alle cursisten woord van GRAAD 4.

page-theme-list-overview-title